dijous, 27 d’octubre del 2011

La Platja de la Xiquina de Tortosa viurà una plantada de vegetació de ribera per reivindicar la importància del bosc de ribera

La conca de l’Ebre celebra l’Any Internacional dels Boscos amb el Planta’t!

El dissab
te 29 d’octubre Associació Hàbitats i la Casa de l'Aigua organitzen una jornada de plantació popular d’espècies autòctones de bosc de ribera a Tortosa, per tal de celebrar l’Any Internacional dels Boscos.

La jornada començarà a les 11 del matí i ens trobarem al pàrquing de darrera el Pavelló Firal de Remolins, a Tortosa, per anar a la Platja de la Xiquina. La principal tasca dels voluntaris i voluntàries consistirà en la plantació d’helòfits autòctons, plantes de ribera resistents a riuades i canvis de cabal que han estat desplaçades a molts llocs per d’altres al·lòctones, com la canya americana o el raïm de moro.

El Planta’t! és una jornada participativa, oberta a tota la població, amb un marcat caràcter de conscienciació ambiental. Els boscos de ribera tenen una important funció com a receptacle de comunitats vegetals i animals i esdevenen un corredor biològic que donen continuïtat espacial al paisatge. Una gestió adequada d’aquests boscos afavoreix la biodiversitat i redueix el risc d’incendis i inundacions.

La jornada popular Planta’t! està organitzada per Associació Hàbitats i compta amb la col·laboració dels ajuntament de Lleida, Tàrrega, Ratera-Plans de Sió i Tortosa, del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i gaudeix del finançament del programa Voluntariado en Rios del Ministerio de Medio Ambiente, Rural i Marino.

Punts de trobada al territori català:

Lleida: Centre d'interpretació del Parc de la Mitjana
• Tàrrega: Plaça de les Nacions Sense Estat
• Ratera- Plans de Sió: nucli urbà
• Tortosa: platja de la Xiquina


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada