dimecres, 2 de novembre del 2011

Propera activitat: Planta't el dissabte 12 de novembre a la Xiquina

Dissabte passat teníem previst realitzar l'activitat del Planta't de Projecte Rius però la mala previsió meteorològica ens va fer cancel·lar-ho el dia abans. Finalment l'activitat tindrà lloc DISSABTE 12 DE NOVEMBRE. Us reenviem la informació de l'activitat de nou i esperem comptar amb vosaltres!

Associació Hàbitats i la Casa de l'Aigua organitzen una jornada de plantació popular d’espècies autòctones de bosc de ribera a Tortosa, per tal de celebrar l’Any Internacional dels Boscos:

La jornada començarà a les 11 del matí i ens trobarem al pàrquing de darrera el Pavelló Firal de Remolins, a Tortosa, per anar a la Platja de la Xiquina. La principal tasca dels voluntaris i voluntàries consistirà en la plantació d’helòfits autòctons, plantes de ribera resistents a riuades i canvis de cabal que han estat desplaçades a molts llocs per d’altres al·lòctones, com la canya americana o el raïm de moro.

El Planta’t! és una jornada participativa, oberta a tota la població, amb un marcat caràcter de conscienciació ambiental. Els boscos de ribera tenen una important funció com a receptacle de comunitats vegetals i animals i esdevenen un corredor biològic que donen continuïtat espacial al paisatge. Una gestió adequada d’aquests boscos afavoreix la biodiversitat i redueix el risc d’incendis i inundacions.

La jornada popular Planta’t! està organitzada per Associació Hàbitats i compta amb la col·laboració dels ajuntament de Lleida, Tàrrega, Ratera-Plans de Sió i Tortosa, del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i gaudeix del finançament del programa Voluntariado en Rios del Ministerio de Medio Ambiente, Rural i Marino.

Punts de trobada al territori català:

Lleida: Centre d'interpretació del Parc de la Mitjana
• Tàrrega: Plaça de les Nacions Sense Estat
• Ratera- Plans de Sió: nucli urbà
• Tortosa: platja de la Xiquina

IMPORTANT!! Porteu eines de plantar com pala o aixada, i confirmeu assistència deixant un telèfon de contacte a aquest mail.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada