dimecres, 28 d’octubre del 2009

Un grup d'estudiants de Terres de l'Ebre, participa a la trobada del "Foro Joven"


Ahir dimarts dia 27 d'octubre, un grup d'alumnes de diferents IES de les Terres de l'Ebre, va participar en una trobada de joves de la Conca de l'Ebre anomenada Foro Joven.
Els alumnes participants van ser de 3 IES :
  • IES Roquetes: Laia Fontanet, Llorenç Solé, Alba Pobes, Nati Audí i Joanna Roig.
  • IES Deltebre: Zaira Infante, Roger Salvadó, Eduard Subirats, Agustí Castells i Judit Borràs.
  • IES Joaquim Bau: Marta Pastor, Nereida Balastegui, Alba Adell, Aida Alcoverro i Madyson Solà.

La trobada va ser celebrada a Saragossa durant tot el dia 27. Al matí l'alumnat va baixar el riu en rais, i després van fer un circuit de bicicleta per la vora fluvial. A la tarda va tenir lloc l'acte participatiu, en què els joves van expressar 8 reptes plantejats entorn a la gestió de l'aigua,(que varen ser redactats en el marc de l'Expo Saragossa 2008) amb 2 propostes per repte, que es demanaven a les diferents administracions. Un cop els adolescents formulaven una proposta, la corresponent persona responsable de l'administració (Ministeri Medi Ambient, Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, Ajuntament de Saragossa, UNESCO...) els responia què s'havia fet des de la Expo Saragossa fins ara respecte a aquesta proposta.

El Foro Joven és un projecte que coordina la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, i està destinat a alumnes i professors de la Conca de l'Ebre, cosa que inclou Catalunya, Aragó, La Rioja, Navarra i el País Basc. És un projecte que ja es va iniciar al curs 2006/07, en el qual els alumnes s'han anat trobant per a compartir espais de debat, i alhora des dels seus respectius instituts, han dut a terme accions relacionades amb l'aigua i els rius.

Els objectius del Foro Joven són:
  • Aprendre a viure els rius com un espai d'oci i xalera col·lectiva.
  • Descobrir que els rius són un complex de múltiples relacions de les quals depèn la vida i la qualitat de l'ecosistema.
  • Afavorir espais de debat i recerca de solucions i compromisos, en el marc de la Nova Cultura de l'Aigua (NCA)i en la línia de la Directiva Marc de l'Aigua (DMA).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada