dimarts, 3 de novembre del 2009

Tot un èxit dilluns amb la sessió formativa al sector tècnic de l'aigua!

Abans d'ahir dilluns 2 de novembre, a les 19h va tenir lloc a la Casa de l'Aigua una sessió formativa enfocada al personal professional del sector de l'aigua (ferreteries, fontaneria, instal·lacions, enginyeria, arquitectura i aparelladors).

La sessió formativa era totalment gratuïta, i pretenia oferir al personal tècnic de l'aigua una oportunitat per a rebre coneixements nous en temes d'instal·lacions i productes estalviadors d'aigua, que en un altre cas hauríem d'haver anat a buscar a grans ciutats lluny com Barcelona, on se solen centralitzar aquest tipus d'accions.

L'activitat va consistir en 1h 30 minuts on van exposar els seus productes 3 empreses majoristes del sector de l'estalvi d'aigua, que destaquen per ser innovadores:
  • Orfesa: Empresa dedicada a la venda de mecanismes estalviadors per aixetes, dutxes i vàters, i també kits d'estalvi per a perruqueria. Destaquen per tenir la patent de la clau d'isntal·lació dels mecanismes, que facilita la seva instal·lació a l'aixeta, i la neteja de les partícules incrustades que en dificultarien el funcionament.
  • Watersave Systems: Empresa multinacional dedicada a la producció d'urinaris que funcionen amb un bioalcohol, i que per tant no necessiten consum d'aigua, ni produeixen cap producte químic cap al medi.
  • Aqsol: Empresa associada amb Hans-Grohe que es dediquen a la venda del Sistema Pontos per al reaprofitament d'aigües grises.
Des de la Casa de l'Aigua i Gubiana dels Ports, volem agraïr l'assistència de tots els participants, per la vostra disposició i interès. Estem molt contents, ja que vam comptar amb 22 assistents a l'acte, tot un èxit per a les activitats de la Casa.
Arrel d'aquesta col·laboració, en el marc del Projecte d'Estalvi d'Aigua al municipi de Tortosa, es crearà un fulletó informatiu dels productes estalviadors que podem trobar al municipi de Tortosa, on es podrà veure sobre quin preu oscil·len, a quins llocs ho poden comprar, i quins instal·ladors ens ho poden instal·lar.

Moltes gràcies sobretot al Gremi de Fontaners i instal·ladors de TTE per la seva col·laboració.

3 comentaris:

  1. Sona bé. Felicitats per la feina!
    Una consulta; tota aquesta feina que estan fent a les retondes de Tortosa, és per estalviar aigua?
    Al principi em semblava que retiraven la gespa per sustituir-la amb plantes de "secar", pero he vist que en algunes continuant amb algo de gespa, o que reguen les noves plantes també (exemples, la del cementeri, la del Carrefour, la del Bimillenari ...)

    ResponElimina
  2. Gràcies Brian! Doncs en teoria és una de les línies de l'Ajuntament per a reduir el seu consum d'aigua. La teoria és que estan aplicant conceptes de xerojardineria, intentant substituir gespa per plantes autòctones que necessitin molt poca aigua. Si et som sincers, no hem anat a fer-ne un seguiment, però em fa l'efecte que de moment estan encertant força en la forma de fer-ho, ja que fan bonic igual i la demanda hídrica és molt menor.

    ResponElimina
  3. Ok, gracies. Pel que veig, teniu rao, sembla que les plantes que han ficat necessiten molt menys aigua.

    Jo els animaré a anar encara més allà ja que la gespa només te algo de sentit, per a mi, si es un lloc on els ciutadans podem anar a descansar i/o jugar.
    Mentre està només per fer "bonic", com abans en alguna retonda, o en molts de parcs, pos, malament!
    Hi ha zones als parcs que podria ser usada per els xiquets per a jugar pero sembla que tenen preferencia els gossos per a fer les seves necessitats - pero, be, aixo es un altre historia!

    ResponElimina