dilluns, 28 de març del 2011

FEM DISSABTE! PER NETEJAR UN TRAM DEL BARRANC DE LA VALL CERVERA



Per segon any consecutiu, la Casa de l’Aigua i Graëllsia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, netegen un tram fluvial del municipi de Tortosa.

Organitzat pel Projecte Rius, de l’Associació Hàbitats, 27 municipis de Catalunya han participat el passat dissabte 26 de març en la cinquena edició de la iniciativa “Fem Dissabte!” que pretén concienciar a la població local de la importància de tenir uns espais fluvials nets de les escombraries que la població hi aboca i que poden ser perjudicials per als organisme vius com són les piles, les bateries de cotxes o rodes de cotxes.

Enguany, i degut a l’alt cabal que porta el riu Ebre, s’ha hagut de canviar l’espai a netejar i es per això que la vintena de persones voluntàries s’han desplaçat fins al barranc de la Vall Cervera a l’EMD de Jesús. Així, la neteja del barranc ha anat des de l’escola Daniel Mangrané i fins arribar a la Via Verda. En aquest petit tram de barranc i en un espai de temps de 2 hores les persones voluntàries han recollit 5 bosses industrials de plàstic, 2 pneumàtics de cotxe, una persiana de finestra, 5kg de vidre i infinitat d’elements de rebuig com bidons de ferro i peces de motor de motos, entre d’altres.

Finalment, i per tal d’agrair la col·laboració en l’acció, les entitats col·laboradores han ofert un petit pica-pica a les persones que s’han atansat. En acabar el refrigeri, una desena de persones han anat a visitar els Tolls de Sant Antoni on Vicky Carles, ha explicat les actuacions que des de fa cinc anys estan duent a terme Graëllsia per tal de recuperar l’entorn del barranc de Sant Antoni.


Podeu veure informació sobre la notícia a laMarfanta aquí o a TV3 aquí.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTHOM QUE VA VENIR VOLUNTÀRIAMENT A AJUDAR EN LA NETEJA DEL FEM DISSABTE!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada