dimarts, 28 de juny del 2011

Activitats lúdiques i reivindicatives al riu aquest juliol

Aquest mes de juliol està ple d'actes lúdics i reivindicatius entorn al riu.

Per comen
çar, el diumenge 10 de juliol, la Plataforma en Defensa de l'Ebre organitza una baixada en piragua de Xerta a Tortosa amb parada tècnica a Aldover. L'acte té lloc en motiu del Big Jump, que és un projecte europeu que anima a la gent a reconciliar-se amb els rius, és a dir, reivindicar una bona qualitat d'aquests per a tornar a fer-ne usos lúdics i emocionals com és el fet de banyar-se en un riu d'aigües netes. De fet, el mateix dia a la mateixa hora, hi haurà gent banyant-se a tot un seguit de rius europeus per uns rius vius.

En el nostres cas, la PDE ho farà a l'Ebre amb una piraguada col·lectiva, com ja ve fent des de fa uns anys. A més, a Aldover podreu trobar una paradeta de la Casa de l'Aigua on podreu conèixer les novetats de l'associació i fer-vos socis i sòcies, o bé voluntaris i voluntàries.

Per a + info del Big Jump:
http://www.rivernet.org/bigjump/welcome.htm


A banda, del 9 al 31 de juliol un grup de gent anomenats "Equip del Camí de l'Aigua", on al capdavant trobem a Josep Polet, Josep Juan Segarra i Jon Gras, baixaran per l'Ebre des del seu naixement a Reinosa fins a la desembocadura.

Aniran en paral·lel a l'aventura que organitzen els Ecologistes en Acció, faran les mateixes etapes però en aquest cas sempre per dins lo riu, menys els trossos massa perillosos o les preses, etc, que carregaran les barques al remolc i aniran per fora. Lo fet de seguir les mateixes etapes mos permet compartir aventures amb aquest excel·lent grup que és Ecologistes en acció!
Podeu trobar la info detallada (etapes, etc): http://www.ecologistasenaccion.org/article19842.html

Els faria falta també un altre tinent de logística, que consisteix en acompanyar per fora fent les relacions públiques i conduint les màquines de terra ferma.

S'ha de dir que tindran estrelles fugaces que els visitaran de tant en tant, com lo rei de la banda sonora: Lluc Carles, o la millor pallassa del firmament: la pallassa pataka. També esperen la visita d'altres repetidors com lo cuiner Moreno o lo sotscapità Rafeta. Diemrepetidors perquè tenim un precedent inoblidable i font d'aquesta nova aventura: http://www.tv3.cat/videos/3158210, que és la baixada que van fer l'any passat, durant dues setmanes, fent memòria en comú sobre l'expulsió dels moriscos succeïda 400 anys abans.

Es dormirà a la vora del riu en tendes sempre que sigui possible. Així que a què espereu?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada