dimarts, 7 de juny del 2011

La Casa de l'Aigua es mou per Barcelona!

El passat dijous 2 de juny, Elisabet Bonfill, responsable de la Casa de l'Aigua, va participar en representació de la Casa en les IV Jornades Ecouniversitat organitzades pel Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya.

El Campus per la Pau és la universitat de les ONG, la iniciativa solidària de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), institució pionera i referent de formació virtual, creada el 1994. Té el propòsit de contribuir a la pau i a la solidaritat amb les persones i societats menys afavorides i promou la cooperació en el desenvolupament, l'ajut humanitari i la sostenibilitat.

Podeu veure la notícia referent a la nostra participació a les jornades a http://campusperlapau.uoc.edu/portal/catala/campus_pau/novetats/actualitat/noticies/0611_jornadaecouniversitat.html o llegir el tros referent a la Casa de l'Aigua que posem a continuació:

L'aigua, patrimoni que s'ha de protegir.

El canvi climàtic evidencia la urgència de canviar el model de gestió de l'aigua i d'encaminar els esforços a crear una nova cultura de gestió hídrica. Segons ha explicat Elisabet Bonfill, «la nova cultura de l'aigua és un moviment científic que vol posar fi a l'extensió dels cultius de regadiu i a les polítiques hidràuliques decimonòniques». «Es tracta de vetllar pels ecosistemes aquàtics i tenir present que l'aigua és un bé comú que heretaran els nostres fills, per tant, un patrimoni que s'ha de protegir», ha constatat l'experta. Durant la conferència, Bonfill ha enderrocat uns quants tòpics sobre l'aigua, insistint a no parlar d'escassetat d'aigua, sinó de mala gestió d'aquest recurs.

La tècnica ha assenyalat que la pujada de les temperatures fins a 3 graus, la disminució de les precipitacions en un 25%, l'augment de successos extrems com sequeres, inundacions o onades de calor generalitzades, són alguns dels efectes negatius que comportarà el canvi climàtic. La investigadora ha proposat una sèrie d'accions per a reduir-ne l'efecte, com ara la reducció del consum d'aigua per càpita, la modernització dels regadius per a estalviar aigua, la recuperació dels ecosistemes de manera natural o la participació ciutadana. «Si el clima canvia, la política també ha de canviar», ha conclòs Bonfill.


Enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada