dimarts, 4 de maig del 2010

PAGUEM MÉS CARA L'AIGUA QUE A BARCELONA?

Avui mos volem fer ressò de l'Informe Anual de l'Observatori del preu de l'Aigua a Catalunya. Aquest informe, fet per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és força extens i mos dona una visió dels preus que paga la població per l'aigua que raja per l'aixeta de casa nostra.
Si algú vol fer l'esforç o pot fer l'esforç de llegir-ne les conclusions que es desprenen de l'estudi veurà que se'n pot treure molt de suc.
Un dels mites que torna a trencar aquest estudi és el tant estès que diu que: "A les Terres de l'Ebre paguem l'aigua igual o més cara que a Barcelona (ciutat)". Tot i que aquest fos el cas, el que mos hauria de preocupar és si a les TTE en consumim molta o poca però centrem-nos en aquest supòsit.
L'any 2009 per un consum de 12 metres cúbics (12.000 litres) d'aigua al mes aquestes són les xifres (sense IVA):
Barcelona: 18,53 euros.
Amposta: 9,53 euros.
Tortosa: 13,84 euros.
Gandesa: 16 euros.
Móra d'Ebre: 9,54 euros.

Per tant a les capitals de comarca de les TTE estem pagant entre un 16 i un 98% menys que a la ciutat de Barcelona per la mateixa aigua. Però hi ha una dada que és més aclaridora que és la que parla de l'esforç en la nostra renda, en el nostre sou, per a pagar l'aigua cada més que vindria a ser la pregunta: Quina part del nostre sou hem d'apartar per a pagar el rebut de l'aigua? I mentre que a les Terres de l'Ebre, de mitjana, hem d'utilitzar un 0,25% de la nostra renda per a pagar el rebut de l'aigua, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona necessiten el 0,50%. O sigui que l'esforç és el doble que a les Terres de l'Ebre.

Si teniu cap dubte més podeu accedir a les dades a aquest adreça: http://aca-web.gencat.cat/aca/appmanager/aca/aca?_nfpb=true&_pageLabel=P19600534381249285500138

O us podeu dirigir a la Casa de l'Aigua per tenir més informació.

Ass. Casa de l'Aigua

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada