dilluns, 12 d’abril del 2010

Endesa perd la batalla dels cabals ecològics a favor de l'Agència Catalana de l'Aigua

El passat 4 de gener, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya emetia la sentència que ha mantingut en litigi a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'elèctrica Endesa. La raó? Les discrepàncies entre l'ACA i Endesa a l'hora de fixar els cabals ambientals a les conques internes de Catalunya. Finalment, el TSJC dóna la raó a l'ACA i per tant les 11 centrals hidroelèctriques que té Endesa en aquestes conques hauran de respectar els cabals fixats per l'ACA.

I el que per a uns és una bona notícia pel manteniment d'uns cabals que permetin la pervivència dels ecosistemes fluvials, per als altres és una pèrdua de negoci. Amb aquesta sentència Endesa no se'n va a la ruïna sinó que simplement deixa de guanyar una ínfima part del seu benefici. I és que encara n'hi ha que segueixen estirant més el braç que la màniga i continuen veient en un riu un simple tub d'aigua que beneficia a uns pocs per a hipotecar a tota la societat.

Ara l'elèctrica ha presentat un recurs al Tribunal Suprem i mentre esperem que continuï el litigi judicial, a les Terres de l'Ebre esperem que la part catalana de l'Ebre tingui la mateixa "sort" que les conques internes i que per tant la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) faci els deures pertinents i no deixi l'Ebre sense el que necessita per a perviure, que no és altra cosa que uns cabals ambientals com els que van proposar el 2007 per part de l'administració catalana.

Més informació:
http://www.ecodiari.cat/index.php?seccio=noticies&accio=veure&id=3657

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada