dimecres, 7 d’abril del 2010

A MÉS CABAL, MÉS EBRE ÉS LO RIU

Es porta dient des de ja fa 3 anys, quan la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre (CSTE), on hi estan representats l'Estat i la Generalitat entre molts altres estaments, quan es va fer públic el primer, i de moment únic, treball tècnic sobre quins haurien de ser els cabals del riu Ebre però sembla que no ens n'acabem d'en sortir mai.

Una vegada més, l'IRTA ha de treure un altre estudi a mode de recordatori per a tornar-nos a dir que els cabals proposats per la CSTE són els més adients, tècnicament parlant. Aquest cop però la novetat és que l'estudi ha mirat l'afectació dels cabals en base a un peix, la saboga, que semblava que havia desaparegut, com la llamprea o l'esturió, del riu Ebre. Un cop més, el món científic parla i la societat roman perplexa veient que tres anys després el Ministeri comença a estudiar-se la proposta "catalana" de cabals per al riu Ebre en el seu tram final. "A poc a poc i bona lletra" diu la dita però potser se'ns adormirà la mà fent cal·ligrafia.

Més informació:
http://www.diaridetarragona.com/ebre/042622/estudi/demostra/cabal/mes/elevat/permetria/reduir/predomini/despcies/invasores/tram/final/lebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada