dijous, 5 de febrer del 2009

SABEU QUANTA AIGUA IMPLICA PRODUIR UN ARTICLE DE CONSUM HABITUAL?

El nostre company Brian Cutts, amic de la Casa de l'Aigua, ens envia aquest link interessant de la BBC (en anglès): http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7785479.stm.
Ens parla del cas d'una empresa de fabricació de detergents que s'ha adonat que en el procés de producció es consumeix una gran quantitat d'aigua, i que per tant, tota producció d'algun producte dels habituals que consumim, està lligat a un consum d'aigua del qual no ens adonem.
L'empresa de l'article comenta que intenta produir el format Petit i el "Poderós" perquè requereixen la meitat d'aigua per ampolla i la meitat de l'embalatge. D'aquesta manera, no sols utilitzen menys aigua en la producció en sí del detergent, sinó també menys consum energètic i d'aigua en el transport perquè calen vehicles menys grans.
A la part de "Whole puzzle" on posa "Embedded Water" es calcula el consum d'aigua en totes les etapes d'un producte: el reg de les matèries primeres, el procés de fabricació, el onsum d'aigua per ús, dels residus i les emissions de gasos hivernacle. Calcula per a forces articles com fulla de paper, tassa de te, poma, cafè, cervesa, pa...
Esperem que us agradi i ajudi a fer-vos una idea del què implica comprar coses envasades avui en dia i del què implica la producció del què tenim al nostre voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada