dimarts, 1 de desembre del 2009

Efectes del canvi climàtic al Delta i a les Terres de l'Ebre

El passat dijous 26 de novembre, la Casa de l'Aigua tornava a omplir-se amb la xerrada dels "Dijous de l'Aigua" que portem fent des del setembre. Aquesta vegada ens va acompanyar el Dr. Carles Ibànez i Martí, director de la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics de l'IRTA (UEA-IRTA).
Carles va començar situant el fenomen del Canvi Climàtic recordant que el clima de la Terra sempre ha canviat però mai a causa d'una sola espècie, la humana, i de manera tant ràpida com a l'últim segle. Acte seguit va passar a fer un breu repàs de dels impactes del canvi climàtic al sud d'Europa per a després centrar-se a les Terres de l'Ebre i més concretament al Delta. "L'impacte, el mal, ja està fet i ara només podem ajudar a mitigar les seves conseqüències pel bé de les generacions futures", així de contundent va ser una de les seves afirmacions. "D'ara en endavant les temperatures seran més altes, les sequeres, més intenses i les pluges més minses però més intenses i el Delta patirà l'augment del nivell del mar sumat a la seua subsidència". I tot això perquè? Es preguntaven els assistents a la xerrada i la seva resposta era ben clara "Som totalment dependents dels combustibles fòssils i n'hem abusat i n'abusem per al nostre desenvolupament". Finalment es va obrir un debat enriquidor, amb diversos punts de vista i on es va posar de manifest que la societat ha de prendre consciència dels seus actes diaris alhora que ha de prendre part del debat que s'està començant a generar a la nostra societat perquè quan abans ho tinguem clar, abans començarem a caminar cap a la solució.
Des de la Casa us recordem que la propera xerrada i última del 2009 d'aquests "Dijous de l'Aigua" serà el proper dijous 17 de desembre a les 19:00h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada