dilluns, 14 de desembre de 2009

PRESENTACIÓ A LA CASA DE L'AIGUA DE LA XARXA IBÈRICA DEL PROJECTE RIUS

Es presenta a Tortosa la Xarxa Ibèrica del Projecte Rius

El Projecte Rius és una iniciativa d’educació ambiental, voluntariat ambiental i participació ciutadana per la conservació i millora dels nostres rius. S’ anima a les persones, al costat del riu i conèixer el que són i com funcionen, la seva importància ambiental i social, i els problemes que pateixen i què podem fer per millorar-los.

Aquesta proposta de treball va néixer fa més de dotze anys a Catalunya de la mà de l’Associació Hàbitats i a ella es van anar afegint diferents entitats de gran part de la Península Ibèrica que venim funcionant en xarxa des de fa anys i que ara plasmem la nostra feina en el lloc web www.proyectorios.org .

En l'actualitat participem de la Xarxa: Associació Hàbitats de Catalunya, Adega de Galícia, Fundació Limne de Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Cima de Cantàbria, Aspea de Portugal, Territorios Vivos de Madrid i Ciudad de la Energía del Bierzo-Laciana.

Així, cada entitat, dels seus respectius territoris, aporta a la xarxa la seva experiència i treball en la suma d'un esforç comú per a la preservació dels nostres rius. L'entrada en funcionament d'aquesta iniciativa pionera en un àmbit geogràfic tan ampli és possible fruït del coneixement de tots els llocs on s’actua. La capacitat d'actuació de la societat, estigui o no organitzada, d’edat adulta o escolars, de decidir i actuar en defensa dels rius des de territoris concrets, però amb consciència global i l'objectiu comú de millorar el nostre entorn natural.

Els objectius de la Xarxa Projecte Rius són; la vinculació dels Projectes Rius de la Península Ibèrica, unir esforços per assolir els objectius territorials, compartir experiències, projectes, activitats, metodologies, etc, així com per coordinar activitats comunes.

La creació de l’espai web per a la xarxa i la difusió de la mateixa a través d'un tríptic publicat amb els diferents idiomes d’implantació de la Xarxa ha estat possible gràcies al finançament de Projectes Innovadors que és recolzat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i co-finançat pel Fons Social Europeu.

Roda de premsa de presentació de la Xarxa

Dimarts
15 de desembre a les 12:00h
Casa de l’Aigua – Fundació Nova Cultura de l’Aigua
Avda. Generalitat, 137 - Plaça Carrilet, 1. 1a i 2a planta
43500 Tortosa (Terres de l'Ebre)

Per a més informació:
www.proyectorios.org
red@proyectorios.org
653 79 61 74


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada