diumenge, 27 de febrer de 2011

Podeu votar el nostre projecte Tu Ajudes - La memòria del riu

Tu Ajudes - La memòria del riu

Els clients de l'antiga Caixa Tarragona podeu votar el nostre projecte de Tu Ajudes Caixa Tarragona a partir de dimarts 1 de març anant a les oficines de Catalunya Caixa o bé a través d'internet (http://www.tuajudes.com/web/ca/com-decidir-tu-ajudes.html). El nostre codi de votació és 2288, no ho oblideu!

Podeu veure el projecte a http://www.tuajudes.com/votar/projecte/2011/2288.

La gent gran atresora molts coneixements sobre el riu Ebre que es van perdent al llarg del temps. Els nets d’avui no han viscut mai les grans riuades de l’Ebre, la navegació fluvial amb el camí de sirga, la colonització del Delta i el dur treball en hortes, el reg en sínies, entre d’altres coses, que van marcar la vida dels seus iaios. En aquest treball es proposa la recerca etnològica de tot aquest saber popular per poder-lo transmetre a les generacions futures.

El treball consistirà en un seguit de trobades temàtiques amb els avis dels Casals de Jubilats de Tortosa (L’Esplai, Club Tercera Edat de Remolins, Associació Provincial de Pensionistes i Casal d’Avis), Jesús (Casal de Jubilats Sant Francesc) i Roquetes (Llar de Jubilats i Pensionistes), on es demanarà als avis que ens expliquen les seves vivències i es pugui generar un debat entre ells on recordin i intercanviïn experiències. Posteriorment d’aquestes xerrades s’elaboraran unes fitxes on es recolliran aquestes experiències amb l’objectiu per una banda de publicar-les en els diaris de la zona de forma periòdica i per l’altra per elaborar una revista/dossier amb les experiències recollides i una sèrie de pòsters a mode d’exposició per poder anar portant a totes les associacions participants, o a qualsevol entitat, escola... que ho demani, de forma gratuïta. Tota aquesta documentació serà revisada pels assistents a les xerrades a fi d’assegurar la correcta transmissió d’informació.

A més a més, es farà una presentació pública de tota la informació recollida, de gran valor etnològic sobre el territori, als 3 municipis implicats en el projecte, en la qual seran partícips aquelles persones més representatives per les seves vivències, amb les que ens hem anat trobant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada