Pere Quintana és un físic de Maó (Menorca), i doctor en Meteorologia i hidrologia, el qual ha estat uns anys treballant a un centre de recerca adscrit al servei meteorològic francèsa, i que actualment treballa com a investigador a l'Observatori de l'Ebre de Roquetes, on lidera la línia de recerca en canvi climàtic i hidrologia, una línia de recerca molt propera i d'important interés a la societat actual.
Durant tota l'hora que durà la xerrada, la vintena d'assistents que hi participaren van escoltar les paraules del físic amb impacient interès. A mode introductori, Pere parlà de la distribució de l'aigua a la Terra i és curiós pensar que el 96,5% de l'aigua està als oceans, sols un 3,5% als continents i un ínfim 0,001% a l'atmosfera. A més, ens comentà que actualment estan desenvolupant models de possibles escenaris per intentar veure quin model hidrogeològic ens espera, a partir de models climàtics, i les immenses possibilitats d'altres estudis que se'n pot derivar del seu ús.
Pere respongué a totes les qüestions que sorgiren, i entre d'altres coses ens avisà que segons els models que ells han desenvolupat, ens esperen hiverns amb igual índex de precipitació que els actuals, però estius amb més sequera, en teoria.
Una xerrada ben profitosa que tot aquell que se la va perdre, podrà tornar-la e escoltar durant les activitats que es realitzaran per la setmana de ciència organitzades per l'Observatori de l'Ebre a Roquetes els dies 19 i 20 de novembre.
Gràcies Pere per a fer aquesta xerrada tan interessant de forma totalment desinteressada, i gràcies als i les assistents! Recordeu que el proper Dijous de l'Aigua és el 27 d'octubre!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada