dimecres, 24 de març del 2010

DIJOUS DE L'AIGUA





DIJOUS DE L'AIGUA

Demà dijous 25 de març a les 19h tornen els Dijous de l'Aigua a la Casa de l'Aigua. En aquesta ocasió ens acompanyarà Ignasi Ripoll, biòleg i responsable de SEO/Birdlife a les Terres de l'Ebre que ens parlarà de "L'agricultura ecològica de l'arròs i al conservació de les aus del Delta de l'Ebre". Vine a la Casa a conèixer aquesta iniciativa a aquestes Terres. Després tindrem una mica mica de pica-pica per a comentar la jugada!!! Anima't a vindre!!

L’arròs es cultiva d’acord amb la normativa d’AGRICULTURA ECOLÒGICA en una finca de 52 ha, propietat de SEO/BirdLife i habilitada com a reserva ornitològica, i en dues petites parcel·les més arrendades per Riet Vell. Totes elles es localitzen al mateix Delta de l’Ebre. Ocasionalment Riet Vell compra també arròs a d’altres productors ecològics, però sempre de finques situades dins el mateix espai natural.

El Delta de l’Ebre és una de les zones humides més importants d’Europa i un àrea crítica per a la supervivència de moltes espècies d’aus amenaçades. La combinació de llacunes, canyissars, platges, badies i arrossars confereix al Delta una gran diversitat d’ambients que possibiliten aquesta riquesa biològica.

El cultiu de l’arròs, i especialment el cultiu ecològic, és un element clau d’aquest ecosistema i d’ell depèn la supervivència de moltes espècies com el martinet ros, la polla blava, la gavina corsa, l’agró roig o el fumarell carablanc.

Més informació a: http://www.rietvell.com/catalan/index.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada