divendres, 5 de novembre del 2010

Diumenge 14: Manifestació a Saragossa contra el recreixement de l'embassament de Yesa

El diumenge 14 de novembre tindrà lloc a Saragossa la manifestació en contra del recreixement de l'embassament de Yesa (Pirineu de Navarra, riu Aragón) sota el lema AQUI HAY VIDA, YESA NO, LOS GRANDES EMBALSES SON TRASVASE, convocada per l'Associación Río Aragón, la Asociación Ebro Vivo, COAGRET i més de 70 col·lectius. Els actes tindran lloc el cap de setmana del 13 i 14 de novembre. Des de Terres de l'Ebre se'ls dóna suport a la causa i la PDE estan muntant un autobús per anar-hi per a qualsevol que hi estigui interessat en assistir-hi.

Des dels col·lectius implicats es vol fer arribar al Govern de Madrid, al Ministeri de Medi Ambient Rural i Marí, i al Govern d'Aragó, el seu total rebuig a l'intent de fer recréixer l'embassament de Yesa. La declaració d'impacte ambiental aprovada el passat 14 d'agost és un pas propiciat per una administració gestora dels rius que actua de forma prepotent i una administració medioambiental cobarda i submisa enfront els dictats de qui volen convertir el riu Aragón en un cadàver inundat i envoltat de formigó.

Els arguments dels col·lectius són:

  • El recreixement de Yesa és un projecte profundament injust amb una comarca que ja va patir amb l'actual embassament la sangria de 1500 dels seus veïns. Injust perquè anegaria 1500 noves Ha. que es sumarien avui a les 2400 que avui dia ja estan inundades i són suport vital dels pobles riberencs.
  • El recreixement de Yesa és un atentat irresponsable contra la tranquil·litat i vida de centenars de persones que viuen aigües avall de la presa i estan veient com se'ls oculta informació rellevant sobre l'estabilitat de les pendents, la falla on s'assenta la presa o les milionàries inversions que s'estan fent per a posar pegats a lo que no té una solució racional.
  • El recreixement de Yesa suposa la destrucció de diversos kilòmetres del Camino de Santiago, declarat Patrimoni de la Humanitat, i de diverses hectàrees que són espais protegits i declarats sones LIC o ZEPAs.
Per a més informació consulteu la web: http://www.coagret.com/14n-manifestacion-aqui-hay-vida-yesa-no#manifiesto

Els actes del cap de setmana són:
  • 13 Novembre, 21h: Concert Yesa No
El Túnel (Pº Mª del Carmen Soldevilla)
Entrada 5 EUR | Barrio Oliver, bus 21 y 53
  • LA ORQUESTINA DEL FABIROL
    DADÁ Y AZERO
  • 14 Novembre, 12h: Manifestació a Saragossa (Passeig Sagasta, enfront la CHE)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada