dimecres, 10 de novembre del 2010

Tornen Els Dijous de l'Aigua amb el documental "Terra de Fang" per primer cop a Tortosa

La Casa de l'Aigua reactivem de nou els Dijous de l'Aigua. Per a qui no els conegui, un dijous al mes fem una conferència, debat o passi de documentals entorn el medi ambient, amb especial èmfasi en l'aigua i la nova cultura de l'aigua, on intentem tocar problemàtiques del territori, intercalades amb problemàtiques d'altres territoris de Catalunya. D'aquesta forma pretenem que temes més de caire científic puguin arribar a tota la població i crear cert interès en ells.
Justificació completa
Les activitats sempre són al voltant de les 19 o 19:30h, i consten de la xerrada o documental, i acte seguit un petit refrigeri, i tot totalment gratuït i d'accés lliure per a tothom.

El proper dijous 18 de novembre a les 19:30h comencem amb el documental "Terra de Fang", de Josep Juan Segarra, amb la presència de l'autor. El documental Terra de Fang són unes pinzellades del que va ser el Delta, per preservar el que en queda: sentiments, històries, pel·lícules, platges, cançons heretades...La majoria dels personatges que apareixen al documental són persones de la Cava, però a Terra de fang també destaquen les músiques Mon pare i ma mare, del disc Terròs d’Andreu Rifé ; Terra d’arròs, terra de fang, de Terrer Roig, amb lletra de Josep Bo; Delta del Ebro precioso, de Juanito Aragonès i l’orquestra Telstar, i Lo carrilet, de Quico el Célio, el Noi, el Mut de Ferreries, també amb lletra de Josep Bo. A més, durant el documental també se sent el tema Lo nostre riu, d’Andreu Rifé. Quant a les imatges antigues, mostren la barcassa i molts pagesos travessant en bicicleta, així com el darrer viatge del Carrilet o les festes majors de La Cava dels anys setanta.

Els actes sempre són a la nostra seu que es troba a l'edifici de l'antiga estació del Carrilet, a sobre de turisme (Avda. Generalitat, 137-Plaça Carrilet, 1, 1era planta -Tortosa-, telf. 977 44 54 71).

Us esperem! Ah i veniu amb companyia, que quants més serem, més xalarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada