dijous, 4 de novembre del 2010

Festival del Fangueig a Riet Vell el 13 de novembre

El fangueig de l’arrossar és una activitat que consisteix en batre amb un tractor de rodes de ferro la superfície de les parcel·les per tal d’airejar-les i d’incorporar al sòl la palla i els rostolls que romanen com a restes de la collita després de la sega amb les recol·lectores. Durant el fangueig es deixa al descobert gran quantitat de larves, cucs i altre fauna del sòl, que atrauen a alimentar-se a moltes espècies d’aus, com gavines, martinets, aus limícoles o xatracs, que s’amunteguen rere els tractors enfangats que van aixafant la superfície dels quadros d’arròs inundats.


El proper 13 de novembre SEO/BirdLife convida a conèixer personalment aquesta activitat tradicional i sostenible amb el medi ambient, a gaudir de la riquesa natural de Riet Vell i a fer una degustació de paella amb l'arròs ecològic d'una reserva única dedicada al cultiu d’arròs ecològic situada al Delta de l’Ebre on, a més, s’han recuperat hàbitats naturals, visitables pel públic, i on es realitzen activitats de recerca, de sensibilització ambiental i voluntariat.

Activitats programades:
de 9 a 11 Anellament de Ocells en Família
de 10 a 12 Tallers infantils de fauna aquàtica i d'ornitologia
de 10 a 11 Xerrades temàtiques: l'agricultura de l'arròs i els ocells
de 11 a 12 Aspectes de la tradició arrossera, amb Polet
de 12 a 13 Fangueig a cavall i en tractor i observació d'ocells
i a les 13 Degustació de paella d'arrò ecològic de RIET VELL

Per a reservar o més informació: 616290246 o reservarietvell@seo.org
Reserva Natural de Riet Vell al Delta de l’Ebre.
Carretera d'Amposta a Eucaliptus, km 18'5 (Tarragona).

1 comentari:

  1. He econtrado un foto-reportaje del FESTIVAL DEL FANGUEO 2010 EN RIET VELL, dejo el enlace: http://www.paterna-report.com/reserva_riet_vell.html

    ResponElimina